Locale Altele
Sambata, 18 Mai 2024
Sam, 18 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Copiii de la Centrul comunitar „Sf. Martin de Tours” din Turulung au sărbătorit Ziua Copilului
Caritas Satu Mare  - Vineri, 2 Iunie 2017

Copiii care frecventează Centrul comunitar „Sf. Martin de Tours” din Turulung al Caritas anul acesta au sărbătorit Ziua Internațională a Copilului împreună cu preșcolarii de la grădinița locală și școlarii din clasele 0-IV. de la Școala Gimnazială Turulung.


Gazda evenimentului a fost Centrul „Sf. Martin de Tours”. Organizatorii au pregătit o paletă largă de programe educative și distractive pentru sărbătoriții zilei: ateliere de creație (pictură pe față, atelier de hârtie și de desen), întreceri sportive, lansări de baloane uriașe de săpun. Toboganul și castelul gonflabil au fost puncte de atracție irezistibile pentru cei mici, iar terenul de joacă al centrului pentru copiii mai mărișori. 


De buna derulare a programelor s-au ocupat pedagogii centrului Caritas: Ilyés Ágota, Igli Mónika, Geng Noémi și Lakatos Enikő, respectiv coordonatorul instituției, Boros János. Învățătoarea Geng Brigitta s-a implicat în calitate de voluntar în activitățile atelierului de creație. Eleve din clasele VI-VIII: Pinczés Klaudia, Tanta Ibolya, Loza Melissa, Csengeri Iza, Berki Jessika și Lakatos Evelyn au oferit o mână de ajutor organizatorilor în desfășurarea programelor, dar nu au lipsit nici după sfârșitul evenimentului, când au ajutat personalul centrului să facă curățenie și ordine.  

Scopul acestui eveniment a fost crearea unei atmosfere de sărbătoare, de zi specială pentru toți copiii care au participat la eveniment, dar și întărirea simțului de apartenență la comunitate.


Boros János, coordonatorul Centrului „Sf. Martin de Tours” consideră că este important ca instituția Caritas care se ocupă de educarea și integrarea copiilor proveniți din medii sociale defavorizate să aibă o relație foarte bună și strânsă cu grădinița și școala gimnazială din localitate, căci în vederea unei educații de succes specialiștii centrului și pedagogii din instituțiile educaționale trebuie să aibă o cooperare bună și eficientă. „Noi toți avem același scop – afirmă specialistul - să educăm copiii din localitate – fie că provin din medii vulnerabile, fie nu – cu foarte multă răbdare, sârguință și dedicație încât aceștia să devină membri activi, utili și valoroși ai comunității locale.”


Ziua Copilului sărbătorită împreună de cele 3 instituții educaționale din Turulung reprezintă un prim pas important în acest sens.

 

Tags: ziua copilului  turulung  caritas  centrul sf martin de tours  
1671 vizite
Distribuie pe